ODGOĐENE UTAKMICE


Napisao Toni Frleta - 17/02/20 11:01PM - 4 komentara - - Facebook  Twitter  Google+

Prije svega pozdrav svim pikadistima, kapetanima, voditeljima i svima onima koji pikado doživljavaju kao prijateljstvo, druženje pa i natjecanje u sportskim okvirima.

Kao što ste mogli vidjeti (tj.niste mogli vidjeti), nije objavljen raspored igre za ovaj tjedan. Za ovaj tjedan predviđeno je odigravanje odgođenih i neodigranih utakmica druge i treće lige. Prva liga igra normalno, utakmice 14-og kola.

Prije svega pozdrav svim pikadistima, kapetanima, voditeljima i svima onima koji pikado doživljavaju kao prijateljstvo, druženje pa i natjecanje u sportskim okvirima.

Kao što ste mogli vidjeti (tj.niste mogli vidjeti), nije objavljen raspored igre za ovaj tjedan. Za ovaj tjedan predviđeno je odigravanje odgođenih i neodigranih utakmica druge i treće lige. Prva liga igra normalno, utakmice 14-og kola.

Dakle, druga i treća liga ne igraju redovito kolo ovaj tjedan.

U trećoj ligi dužnik nam je Cerodol koji zbog bolesti i poslovnih obaveza svojih igrača nije odigrao utakmice osmog (protiv Rome) i devetog (protiv Murvice) kola. U utorak (18.02.2020.) na redu je utakmica Murvica-Cerodol (konoba Nikol, Gornja Murvica) dok će se utakmica Cerodol-Roma odigrati u srijedu 19.02.2020. u cb Macchiato (Put Bokanjca)

Što se tiče druge lige, zaostala utakmica 13-og kola Novigrad – Down town odigrati će se u srijedu 19.02.2020.

I ono što je izazvalo najviše pažnje i rasprava, utakmica Avangad Korner – Magnum igrati će se u cb Dos Santos (Put Dikla), srijeda 19.02.2020. s početkom u 19:00 sati. O ovoj (neodigranoj) utakmici moram napisati malo više tako da svi budu upoznati sa situacijom u kojoj se PSZDŽ prvi put našao. Prije svega moram istaknuti da se zbog ove utakmice izvršni odbor sastajao tri puta, da su kontaktirani predsjednik HPS-a i natjecateljska komisija HPS-a a sa svakim od kapetana (Ante Marić, Avangard Korner i Goran Cindrić, Magnum) razgovaralo nekoliko puta, što svi zajedno a što sa svakim posebno.

Krenimo redom. Utakmica Avangard Korner – Magnum trebala se odigrati u sklopu sedmog kola (11.12.2019.). Kako je istog dana igrana utakmica lige prvaka Dinamo – Man.C. kapetan Avangard Kornera (Ante Marić) obavještava vodstvo Saveza sedam dana ranije da će ima tog dana biti nemoguće organizirati susret protiv Magnuma i traži odgodu. Kako pravilnik nalaže, preporučio sam da se kapetani dogovore o eventualnoj odgodi ili čak ranijem odigravanju utakmice. Njihova međusobna komunikacija nije urodila plodom (ovaj nemože u četvrtak, onaj nemože u petak, vikend je zauzet...itd), kapetan Avangard Kornera predlaže zamjenu domaćinstva, na što kapetan gostiju ne pristaje. Avangard Korner nudi odigravanje utakmice u prostoru nedovoljnih dimenzija gdje ja osobno radim veliki propust i ponovo im prepuštam (vjerujući da nam je svima cilj igrati) međusobnu komunikaciju. Niti ovoga puta nije bilo dogovora. U predviđenom terminu (11.12.2019. u 19:00 sati) ekipa Magnum dolazi na susret i odbija igrati u pomoćnoj prostoriji jer ne udovoljava propisanim dimenzijama (napomena: prostor iza crte bacanja je dugačak 88 cm, umjesto predviđenih 1 m). Do tog trenutka sve se to moglo ispraviti, odraditi, nadoknaditi.... ali tada dolazi do scene koja u našem Savezu još nije viđena. Vlasnik cb Korner a ujedno i igrač domaće ekipe Marin Šarlija, verbalno napada kapetana gostiju Gorana Cindrića te ga uz pogrdne izraze tjera iz cb Korner. Ne želeći daljnji konflikt, ekipa Magnum napušta cb Korner i javlja vodstvu Saveza što se dogodilo.  Kapetani obje ekipe su podnijeli izvješće o incidentu a nakon što su se strasti malo smirile, osobno sam u nekoliko navrata pokušao izgladiti nastalu situaciju ali dogovora nema.

Izvršni odbor u sastavu Toni Frleta, Jure Jerak, Ivan Zubčić, Ivan Matak i Bruno Surać (nedostajao je Hrvoje Surać) nakon dugo vijećanja smatra da je Avangard Korner napravio sve što je u njihovoj moći da se utakmica odigra te nalaže ponovo odigravanje susreta 18.12.2019. uz izricanje suspenzije Marinu Šarliji za tu utakmicu zbog verbalnog napada na kapetana gostiju. Goran Cindrić (Magnum) odbija mogućnost odigravanja utakmice tog datuma iz razloga: „Mislili smo da je pauza u prvenstvu“. Tako je, napravljena je pauza u prvenstvu ali upravo iz razloga da se ta utakmica odigra. Vodstvo Saveza nudi alternativni datum 08.02.2020. (subota) ali Magnum to ponovo odbija (opravdan razlog, nastup na turniru u Čitluku).

U međuvremenu ekipu Magnum je pojačao Aladin Šakonjić a kapetan Magnuma Goran Cindrić iznosi svoje zahtjeve:

-odigravanje utakmice na neutralnom terenu

-suspenzija Marina Šarlije za tu i ostale njihove međusobne utakmice

-odigravanje treće utakmice (ako je Avangard Korner domaćin) ponovo na neutralnom terenu

Kapetan Avangard Kornera u početku prihvaća ali nakon nekoliko dana javlja da i on ima svoje zahtjeve:

-ponavljamo utakmicu na domaćem terenu

-Marin Šarlija ima pravo nastupa

-za Magnum nemože nasupati Aladin Šakonjić koji u trenutku kada je utakmica trebala biti odigrana nije bio registriran u ekipi Magnum.

Prema mišljenju vodstva Saveza, niti jedan niti drugi kapetan nisu realni u svojim zahtjevima pa je donesena ranije navedena odluka koju ponavljam:

Neodigrana utakmica sedmog kola (od 11.12.2019.) treba se odigrati u cb Dos Santos u srijedu 19.02.2020. s početkom u 19:00. Marin Šarlija nema pravo nastupa a Aladin Šakonjić ima. Ostale utakmice između ove dvije ekipe trebaju se odigrati prema rasporedu natjecanja s domaćinstvima kako će i biti objavljeno. Marinu Šarliji suspenzija ističe nakon utakmice i ima pravo nastupa u daljnjem natjecanju. S registracijom Aladina Šakonjića nema ništa sporno i on može nastaviti uredno igrati. U srijedu navečer znati ćemo epilog ove trakavice a nakon toga će biti sazvana izvanredna Skupština Saveza na kojoj ću svoj mandat staviti skupštinarima na raspolaganje jer je očito da ja osobno nisam ovu kriznu situaciju niti dobro vodio niti dobro riješio.

P.S. nadam se da će do tog datuma svi financijski dugovi prema Savezu biti riješeni.PK MAGNUM
18/02/20 03:15AM
Isto tako naveli ste neistine da ekipa Magnuma nije pristala da se utakmica odigra 18.12. 2019 te Vas molim da mi pokažete ikakvu objavu,poruku ili bar tel.poziv upućen meni u tom periodu.
Isto tako za datum 08.02.2020.iznosite netočne informacije jer opet sam ja prije ikakve objave nazvao Vas da Vas obavijestim da je to jedini datum na koji iz navedenih razloga nemožemo igrati.

Lp
PK MAGNUM
Goran Cindrić

PK MAGNUM
18/02/20 03:03AM
Isto tako naveli ste da ekipa Magnuma nije pristala da se utakmica odigra 18.12. 2019 a ja Vas molim da svima javno pokažete ikakvu objavu, poruku pa čak i samo tel. poziv upućen meni u tom periodu.
Isto tako za datum 08.02.2020. nitko ekipu Magnuma nije obavijestio da je za tad određeno da se odigra ta utakmica već sam ja nazvao Vas da vas obavijestim da je to jedini datum kad nemožemo igrati jer 3 igrača idu na turnir u Čitluk,na što sam ja tek tada saznao da vodstvo saveza razmatra između dva datuma 08.02. (Subota) i 10.02. (ponedjeljak) i naišao na potpuno razuminevanje za neigranje u subotu 08.02. a naknadno sam obaviješten da se neće igrati niti u ponedjeljak radi privatnih obaveza vodstva saveza.
I samo još da se osvrnem na navedenu zamijenu domaćinstava koju je tražio kapetan Avangarda i koju sam odbio uz obrazloženje da i ja očekujem gužvu radi nogometne utakmice a pošto mi je itekako poznato da vlasnicima lokala same utakmice pikada donose nemale troškov

NamePikado klub MAGNUM
18/02/20 01:56AM
Poštovani predsjedniče i svi ljubitelji pikada.
Uz nužno poštovanje i vjeru da nije namjerno moram ustvrditi par nepotpunih i isto tako neistinitih tvrdnji.
Kao prvo nigdje niste naveli da je ekipa Magnuma točnije Goran Cindrić u više navrata u periodu od 5.12.- 10.12. (4 telefonska poziva ) bezspješno pokušavalo kontaktirati kapetana Avangard-Kornera kako bi dogovorio odgodu i izbjegao ovakav scenarij ali je svaki put bio otkačen.
Isto tako nigdije niste naveli da pored toga što je ekipa Magnuma odlučila da po njima u dotičnom prostoru nisu ispunjeni niti minimalni uvijeti za odigravanje susreta pristala da ekipa Avangard-Kornera upiše pobjedu od 16-0 al uz uvijet da i sve preostale domaćinske utakmice odigraju u tom prostoru (a ovim putem molim i sve kapetane ekipa 2.lige da se izjasne dali bi pristali da samo njihova ekipa igra u takvim uvjetima).
Isto tako naveli ste da ekipa Magnuma nije pristala da se utakmica odigra 18.12. 2019 a ja Vas molim da mi pokažete ika

Avagard-Korner
17/02/20 11:34PM
Poštovani predsjedniče i ostali ljubitelji Pikada
Avangard-Korner je završio sezonu sa objavom ovog teksta i ove odluke
Hvala predsjedniče Toni Frleta i ostalim pratiteljima
HVALA


Igraj taj dart!